Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.7.2012, Jakub Doležal, recenze
Bezdrátový přenos vždy pokulhával za svým metalickým sourozencem, avšak s modelem Linksys EA3500 může „bezdrát“ alespoň částečně srovnat krok. Pojďme se společně podívat na schopnosti nové generace a nahlédněme i pod pokličku plánovaného Cisco Connect Cloud.

 

jaydoo (2) | 21.10.201219:12
Dá sa na routery rezervovať IP adresa pri DHCP pridelovani ? Ja mám Linksys WAG160Nv2 a tam to nejde. Musím mať na NAS a mediaplayeri ponastavované statické IP.
Odpovědět0  0
xtonda (57) | 15.7.201223:13
Fajn recenze, ale aby si člověk dokázal udělat představu chtělo by to testy více APček s podporou tří spatial streamů. Dále chybí informace jaký klientský adaptér byl použit a zda podporuje tři spatial streamy a mohl se tedy projevit potenciál testovaného AP.
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 12.7.201213:52
Ten konec kapitoly Cisco Connect Cloud doufám není myšlen vážně. To je blábol jak z bIesku. Co mi proboha brání mít přístupné služby z domu i bez CCC? A zadávat heslo ke svému routeru komukoliv cizímu je zvrhlost! To Ciscem přiznané šmírování a související podmínky jsou toho jen důkazem.
Pokud to chce autor dotáhnout k dokonalosti, tak svůj spekulativní závěr CCC může poupravit takto:

Cisco prozatím překládá jistou vizi budoucnosti, kde položilo základní kámen v podobě centrálního mozku vašeho bytu či domu.Díky němu bude vlastně neustále jednou nohou u vás doma, a tím by mohly zcela odpadnout problémy, kdy s hrůzou zjistí, že jste např. stáhli nedovoleně data nebo šíříte nevhodné názory. Jednoduše se připojí skrze telefon, provede kontrolu a případné neplechy napraví. Nicméně dokážu si představit i chytrou ledničku, která podle množství potravin a plánované páteční párty jednoduše sepíše uživatelův ekonomický profil a ten výrobci přepošle k posouzení a případnému marketingovému využití. V případě potřeby centrální správce skrze heslo otevře byt ­"akčnímu týmu­".

Možnosti využití jsou však prakticky neomezené a záleží jen na představivosti každého z nás.
Odpovědět3  0
veto2 | 12.7.201210:00
dnesne disky idu v priemere 100MB­/s a viac, tym padom nejaka prenosova rychlost 120Mb­/s ­(tj real 15MB­/s­) nedosahuje prenosovu rychlost pevneho disku ani nahodou.... Mozte tu poznamku zmazat.
Odpovědět1  0
Jakub Doležal (143) | 12.7.201212:03
Ano, máte pravdu. Chybná úvaha z mé strany.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (143) | 12.7.20129:46
Na základě stížností uživatelů připravilo Cisco návod pro ­"downgrade­" na původní verzi firmware.

Naleznete jej zatím jen v angličtině zde: http:­/­/www6.nohold.net­/Cisco2­/ukp.aspx?vw=1&docid=227c9e6286124532ac52a643ca4122a5_Rolling_back_the_Ci­sco_Connect_Cloud_firmware_of_Linksys_Sma.xml&pid=94&respid=0&snid=2&di­spid=0&cpage=search
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1651) | 12.7.20129:35
Líbí se mi, jak píšete, že je to rychlé... Houby s octem. Jakž takž rychlé by to bylo, kdyby byly výsledné rychlosti v MB­/s a ne v Mb­/s. Tohle je pořád leda tak na web a mail.
Odpovědět2  1
JanoX | 12.7.20129:00
Představa, že nastavení svého routeru budu dělat přes web někde v internetu, je naprosto úchylná a je to nepochybně produkt choré mysli. Router je nutno nastavovat i bez funkčnosti internetu. Aplikačka do PC je sice hezká, ale není to tak pohodlné jako původní vnitřní web.
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1651) | 12.7.20129:33
Tohle umí domácí routery snad od samého počátku. Ale jde to vypnout, tak co?
Odpovědět0  0
limonadovy | 12.7.20120:45
k tomu pokrytiu integrovane anteny, ktore su stylovo schovane vnutri vobec nepomahaju; konektory na externe su samozrejme takisto k nicomu ­- podla vyrobcu
doporucujem pred kupou precitat recenzie uzivatelov
asi to bol starsi model ­(tiez integrovane anteny­) a mizerne pokrytie tam tak kritizovali, ze ma to odradilo uplne
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1651) | 12.7.20129:40
Víte, on je to u vícekanálových wifin dost problém ­- když dáte osm venkovních antének, nemáte v podstatě šanci je ručně vyladit tak, aby se navzájem ovlivňovaly co nejmíň. A když je pracně nastavíte co nejlíp, bude to vypadat jak šílená chobotnice ­- kromě toho pak stačí manželka s prachovkou a jste zase v pytli.

Proto to výrobci řeší takhle. Navíc třeba u nových Netgearů mají interní antény o 0,5 dB větší zisk, než klacíky...
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (143) | 12.7.20129:55
Integrované antény v routerech nemusí být vždy tím problémem. Nastavuji často domácí Wi­-Fi a se svým notebookem mám pokrytí většinou po celém domě, protože má promyšlené umístění antén ve víku.

Bohužel v řadě domácností se dnes nacházejí levné notebooky­/netbooky s minimem vývoje a ty pak mají často antény hozené kdesi v šasi, případně si je výrobce sám odstíní kovovým krytem. U takto nedomyšlených notebooků pak není problém ztratit signál i v druhé místnosti.
Odpovědět1  0
SpaceExplo (240) | 12.7.20120:35
Cituji z konkurencniho serveru, kde si dali s prostudovanim podminek uzivani trochu vice prace:

When you use the Service, we may keep track of certain information related to your use of the Service, including but not limited to the status and health of your network and networked products; which apps relating to the Service you are using; which features you are using within the Service infrastructure; network traffic ­(e.g., megabytes per hour­); internet history; how frequently you encounter errors on the Service system and other related information ­(­"Other Information­").

In some cases, in order to provide an optimal experience on your home network, some updates may still be automatically applied, regardless of the auto­-update setting.­"

Cisco dokonce může bez předchozího varování zrušit váš účet a tím odstřihnout celou síť, pokud zjistí, že používáte jejich službu k ­"obscene, pornographic, or offensive purposes, to infringe another­'s rights, including but not limited to any intellectual property rights, or… to violate, or encourage any conduct that would violate any applicable law or regulation or give rise to civil or criminal liability­".

Predevsim posledni odstavec a cast: ­"... to infringe another­'s rights, including but not limited to any intellectual property rights ...­" ­- tedy, budu si chtit na sluzebni ceste prohlidnout film, ktery mam doma legalne koupeny a zalozni kopii ulozenou v PC, Cisco zdetekuje, ze se jedna o film, podle fingerprintu ­(treba­) zjisti, ze je to neco od Warner Brothers a s klidnym srdcem mne muze odstrihnout od internet + udat policii a dodat dukazy, ze jsem kopiroval chraneny obsah.

Tedy za mne: dekuji, ne, nechci.
Odpovědět2  0
PanZvedavy | 12.7.201211:02
Predbehl jste me pane kolego. Nechapu jak na ­"odbornem­" serveru pri recenzi tohoto typu produktu neni uvedena tak ZASADNI vec, jako je ze se vlastne jedna o spehovaci zarizeni v domacnosti, tedy masivni­-hromadne odposlouchavani a o router jde az v druhe rade. Neni to nahodou protipravni i s ohanenim se, ze jste stvrdili podminky pouzivani sluzby­(bez ktere vam ale budou upreny zakladni veci jako je upgrade firmware?­).
Dost to pripomina situaci pred rokem v cine, kde se soudruzi rozhodli, ze na kazdem PC musi byt nainstalovan vladni spehovaci sw a beda jak ne. Takze to co se tu nevine nazyva ­"connect cloud­" muze a i predznamenava nesmirne zavazne dusledky pro svobodu koncovych uzivatelu. Jak dlouho si myslite, ze bude trvat nez nejaky chytrak nekde v EU, CZ ci jinde vyspekuluje, ze by se mohlo zaridit, aby byli ISP donuceni po svych zakaznicich vyzadovat specificke zarizeni pro pripojeni na internet... neco podobneho jako toto cisco, ci zkratka zarizeni s obecne vladami prijatym kontrolnim protokolem, ktere se bude u ISP spravne identifikovat jako vladou jedine povolene a samozrejme velice peclive monitorvane zarizeni. Bez nej se k internetu normalne nepripojite.
Tohle je potreba VELMI durazne zarazit hned na pocatku, jinak se za chvilku tyto praktiky rozsiri jako mor a nebude pro bezneho cloveka cesty zpet.
Hanba autorovi, ktery svym pristupem ­"stejne me uz spehuji vsude mozne­", takze proc by me to melo vadit???! bagatelizuje vaznost teto problematiky.
A hanba vsem hlupakum, kteri si takove zarizeni i pres zverejnene informace koupi, jen protoze to ma ­"cool­" desing a pekne to blika.
Stalin a spol. su musi zavisti otacet v hrobe, predstava, ze si plebs dobrovolne a za sve penize strka krk do opratky...ne o tom se jim nesnilo ani v tech nejdivocejsich snech.
Odpovědět5  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.